głupie teksty, śmieszne teksty, opisy gadu-gadutwój portal społecznościowy
Naleśniki z kremem cytrynowym i... teksty

barbarka19891 dodano: 25 marca 2014

Naleśniki z kremem cytrynowym i owocami leśnymi Naleśniki (na ok. 15 naleśników): - 5 jajek - filiżanka mleczka kokosowego - 60 g roztopionego masła - 4 łyżki cukru - szczypta soli - sok i skórka z 1 cytryny - 120 g mąki Krem: - 4 cytryny (skórka i sok) - 3 żółtka - 2 całe jajka - 100 g cukru - 90 g masła - 2 łyżki mąki - szczypta soli - 250 g mascarpone - poziomki - jagody - liście mięty Przygotuj naleśniki. Cytrynę dobrze umyj i zalej wrzątkiem. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok (usuwając pestki). Wszystkie składniki na naleśniki poza mąką pomieszaj w miseczce używając trzepaczki lub miksera. Stopniowo zacznij dosypywać mąkę i mieszaj, żeby nie zrobiły się grudki. Patelnię natłuść i zrób małego, próbnego naleśnika. Sprawdź jak szybko brązowieje z jednej i z drugiej strony. Następnie przejdź do smażenia regularnej wielkości naleśników. Nalewaj ok. pół chochli ciasta i rozprowadzaj ciasto po patelni ruchami kolistymi. Smaż z dwóch stron i odkładaj na talerz. Nie będą potrzebowały zbyt w

ok 300 g makaronu spaghetti puszka... teksty

barbarka19891 dodano: 25 marca 2014

ok 300 g makaronu spaghetti puszka dobrej jakości włoskich pomidorów 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 5 filecików anchovies garść czarnych oliwek, przepołowionych garść kaparów 1 mała, suszona pepperoncino świeża natka pietruszki Makaron gotujemy al dente. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, smażymy 1 - 2 minuty, aż nabierze złotego koloru (uwaga! nie można czosnku przypalić! Cale danie będzie gorzkie i do wyrzucenia...). Dokładamy fileciki anchovies i pepperoncino, smażymy chwilkę mieszając drewnianą łyżką. Dodajemy pozostałe składniki sosu - oliwki, kapary i połowę posiekanej natki pietruszki, zalewamy całość pomidorami z puszki (w sezonie oczywiście lepiej użyć świeżych pomidorów -wcześniej sparzonych i obranych ze skórki). Gotujemy sos przez ok 5 min na wolnym ogniu - aż wyraźnie się zredukuje. Na patelnię z sosem wykładamy ugotowany makaron., starannie mieszamy. Podajemy gorące, posypane pozostałą natką pietruszki. http://ri.p

Moblo.pl
Użytkownicy
Reklama
Archiwum
Kontakt
Regulamin
Polityka Prywatności
Grupa Pino
Reklama
O Grupie Pino
Kontakt
Polecane strony
Transmisja Live
Darmowe galerie i hosting zdjęć